Верховна Рада прийняла законопроект, що стосується угоди між Кабміном і НАТО про перепоховання радіоактивних відходів, що утворилися в результаті виконання військових програм колишнього СРСР в Україні в період 60-80 років минулого століття.

Законопроект підтримали 272 депутати.

"Сьогодні ці відходи зберігаються на шести об'єктах. Вони підпорядковані державним органам, до функціональних обов'язків яких не входить робота з радіоактивними відходами. Відповідно для того, щоб забезпечити умови їх зберігання треба їх перепоховати. На основі цієї угоди за рахунок коштів спеціального трастового фонду, який був створений в 2011 року під егідою організації НАТО буде здійснено це перепоховання ", - вважає заступник міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін.

Читайте також: Рада дозволила вводити миротворців в Україну

У липні 2011 року глава місії України при НАТО посол Ігор Долгов повідомив, що першим з об'єктів стане "Вакуленчуки" в Житомирській області, на реалізацію якого буде спрямовано 899 тис. євро.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще