Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон обіцяє підтримку Україні та засуджує політику Росії через анексію Криму та конфлікт на Донбасі.

Про це повідомляє ВВС.

"Ми повинні обіймати безкомпромісну позицію щодо спроб силою змінити кордони в Європі", - сказав британський прем'єр на конференції з глобальної безпеки GLOBSEC у Братиславі.

Кемерон сказав, що українська влада потребує допомоги для "життєво важливих" політичних та економічних реформ, та сказав, що Британія має її надати.

Британській прем'єр наголосив, що Україна є "жертвою, а не агресором".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Нам ясно: Крим і Донбас - це частина території України. Вони були визнані такими Росією і рештою міжнародного співтовариства", - сказав пан Кемерон.

Читайте також: Кемерона переобрали до британського парламенту

"Те, що зробила і продовжує робити Росія, - це порушення її власних зобов'язань за міжнародним правом", - продовжив він.

Москва відкидає звинувачення у причетності до конфлікту на сході України та вважає "приєднання" Криму законним.