Київська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох киян, які закликали до створення "Київської народної республіки" в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Служба безпеки з'ясувала, що двоє мешканців столиці 19 і 25 років з березня 2014-го по січень 2015 через створене в соцмережі співтовариство поширювали матеріали із закликами до насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади. А також пропагували діяльність терористів.

У спільноті також поширювали антиукраїнські матеріали і звучали заклики до створення "Київської народної республіки". У групи було близько 1300 передплатників.

"Дії зловмисників кваліфіковані за статтею "Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій", - повідомляють слідчі.

Чоловіки визнали свою провину і наразі перебувать під вартою.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Матеріал по темі: Екс-помічник глави Міноборони воює в "ДНР"

Нагадаємо, що 28 квітня Служба безпеки затримала двох жителів Києва, які організували групу провокаторів, які через соціальні мережі закликали до створення так званої Київської народної республіки. 8 червня правоохоронці затримали в Миколаєві 47 учасників так званої "Народна рада".