Україна згорнула всі спільні наукові проекти із Росією. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Максим Стріха на українсько-французькому форумі закладів вищої освіти і науки, передає УНН.

Заступник міністра зазначив, що до минулого року головним партнером з наукової співпраці була Росія, але після військової агресії українська сторона змушена була згорнути наукові проекти.

"Безглуздо підтримувати стосунки з країною і сприяти їй в наукових відкриттях, які потім тебе ж убивають", - наголосив Стріха.

Він заявив, що стратегічними науковими партнерами України є Франція, Німеччина, Польща, країни Балтії, Австрія та США.

Значною подією для науки Стріха назвав підписання 20 березня цього року угоди "Горизонт 2020" про співпрацю між Україною та ЄС. Вона розрахована на шість років та матиме загальний бюджет приблизно 80 млрд. євро. Головним завданням спільної угоди буде дослідження та інновації.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Читайте також: Порошенко розірвав військові договори з Росією

Нагадаємо, 22 червня Рада ЄС продовжила економічні санкції до 31 січня наступного року. Вони були введені у відповідь на дестабілізацію Росією ситуації на сході Україні. Постійні представники країн Європейського союзу 17 червня під час зустрічі у Брюсселі погодили продовження санкцій щодо Росії та заборонили інвестиції до анексованого Криму до 23 червня наступного року.