Губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі наголосив, що центральна влада має рік на перетворення. Інакше вона більше не протримається.

Про це він розповів в інтерв'ю каналу ICTV.

Він повідомив, що треба давати більше влади на місця, оскільки у прокуратурі є різні тенденції.

"Молода дівчина-прокурор вже кілька корумпованих прокурорів притягнула до відповідальності", - повідомив він.

Саакашвілі наголошує, що має "цілковитий мандат від президента Петра Порошенка бути максимально радикальним", і вдячний, що той постійно цікавитися результатами його роботи. Чиновники з президентської адміністрації не втручаються в кадрову політику глави Одеської області та "суворо попереджені про свободу його дій".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Спілкуюсь з Порошенком майже кожен день. Я відчуваю його підтримку", - повідомив він.

Наразі ситуація в області така ж, як і була в Грузії. Тут є проблеми з кадрами, міліцією, погані дороги, а також з атмосферою в суспільстві.

"Різниця лише в тому, що в Одесі виросло нове покоління. Ці люди набагато розумніші і відкритіші", - наголосив глава області.

Читайте також: Саакашвілі готовий звільнити більшість одеських митників

Саакашвілі заявив, що із зарплатою 5 тисяч гривень протримається не більше року, а без "справжніх зарплат державний апарат взагалі розвалиться". Чиновники, за його словами, мають отримувати до 7-10 тисяч доларів.

"Губернатору 3-4 тисячі на місяць вистачить. Мені точно вистачило б за українськими цінами", - сказав він.

Саакашвілі заявив, що приїхав "не за гривнями", а щоб рятувати Україну разом з українцями, Грузію та спільне майбутнє країн.