У МЗС України заявили про те, що в процес се переговорів "нормандської четвірки" не змогли досягти консенсусу щодо звільнення полонених.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"На жаль, не відбулося значного прогресу у звільненні заручників, незаконно утримуваних людей. Ми ще раз підкреслили, що всі учасники "нормандського" формату повинні докласти зусиль, аби ці особи повернулися додому", - заявив співробітник МЗС Олексій Макєєв.

Незважаючи на це, глава МЗС Росії Сергій Лавров підтвердив готовність повністю дотримуватися і виконувати мінські домовленості.

"Ми отримали від Росії підтвердження зобов'язання виконувати Мінські домовленості", - каже він.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Проте сьогодні постпред РФ при ОБСЄ Андрій Келін під час виступу на спеціальній сесії Щорічної конференції ОБСЄ пригрозив розширенням географії конфлікту на Донбасі, якщо Україна не виконуватиме мінські угоди.

За словами дипломата, зустріч міністрів тривала близько чотирьох годин і була "складною", а основним інструментом виконання мінських домовленостей визначили ОБСЄ.

Матеріал по темі: Санкції проти російської делегації в ПАРЄ продовжили

На цій зустрічі говорили про проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Хочу повідомити вам про початок діалогу з питань модальності проведення виборів у Донецькій та Луганській областях із залученням ОБСЄ", - сказав дипломат.

Нагадаємо, що речник Адміністрації президента Андрій Лисенко розповів, що в полоні терористів перебуває 200 військових та 70 цивільних.