Затверджено новий порядок співпраці України і НАТО в питаннях постачання та інформації.

Законопроект "Про ратифікацію Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабміном України та НАТО з підтримки і постачання" підтримали 245 нардепів.

Документ спрямований на врегулювання порядку співпраці уряду України та НАТО в питаннях поставок, техобслуговування, закупівлі товарів і послуг, транспортування, техдопомоги та конфігураційного управління, а також впровадження проектів Трастового фонду НАТО, реалізацією яких буде займатися Агенція НАТО.

Читайте також: "Україні потрібно готуватися до трирічної війни" - експерт

При цьому "за" проект закону "Про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та НАТО з питань зв'язку та інформації" проголосували 267 нардепів. Він спрямований на регуляцію питань співробітництва партнерів у сфері зв'язку і розвідки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Закон створить правові підстави для виконання Українською Стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Меморандумом чинності, що, в свою чергу, дасть можливість співпраці між Урядом України та Організацією НАТО з питань зв'язку та інформації і визначить основні принципи співпраці з питань консультацій, управління, зв'язку , розвідки, спостереження і рекогносцировки в рамках програми НАТО ", - повідомляється в пояснювальній записці до документа.