Президент Петро Порошенко жорстко розкритикував прийняття 2 липня Верховною Радою закону про реструктуризацію валютних кредитів.

"Те, що мене дуже розчарувало і викликало велику стурбованість з приводу майбутнього коаліції і майбутнього парламенту - це вчорашнє голосування про реструктуризацію валютних кредитів. На жаль, серед тих, хто голосував, я побачив популістів-політиків. Намагаючись сподобатися тій чи іншій частині суспільства, вони ставлять під загрозу фінансово-банківську систему країни, стабільність економіки, роздаючи нездійсненні обіцянки", - сказав він телеканалу "Україна", пише Gazeta.ua.

За його словами, несправедливо за рахунок коштів всіх платників податків задовольнити потреби 65 тисяч осіб, які не хочуть або не можуть обслуговувати самостійно взяті ними валютні кредити.

"Але чому я радий? Абсолютно відповідальній позиції суспільства. Вчора після цього голосування політики, які очікували отримати оплески суспільства, які думали, що вони сподобаються і всі вийдуть їх вітати квітами, насправді отримали дуже холодний душ ненависті до такого типу політиків" , - сказав Порошенко.

Читайте також: Депутати вимагають скасувати закон про валютні кредити

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Президент додав, що пишається таким суспільством, яке стало більш відповідальним.

"Мені дуже прикро, що політики не гідні своїх виборців і свого суспільства", - сказав він.

Разом з тим, він позитивно оцінив призначення на поточному тижні парламентом нового глави СБУ, ухвалення закону про національну поліцію і про реформування прокуратури.

"Уже завтра, 4-го липня ми представимо у Києві перший реально працюючий проект щодо патрульної поліції", - сказав Порошенко.