Після затримання двох високопоставлених чиновників прокуратури, з будівлі Генпрокуратури почали вивозити цінні речі. Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Андрій Левус, передає Радіо свобода.

"Зараз дуже багато чуток, а це не чутки, а правда, що масово з ГПУ зараз відбувається вивезення цінних речей і всього іншого", - зазначив нардеп.

Левус наголосив, що речі з Генпрокуратури вивозять "як із Межигір'я".

Також він зазначив, що у Верховній Раді почали збір підписів за відставку Генпрокурора Віктора Шокіна

"Я думаю, що і пану Гузирю, і пану Шокіну слід ретельно вивчати долю Яреми. Зараз розпочався збір підписів за відставку генпрокурора України у Верховній Раді", - повідомив нардеп.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Служба безпеки України 5 липня затримала начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Правоохоронці обшукали місця їх роботи та домівках. Нардеп Сергій Лещенко повідомив, під час обшуку робочого місця Шапакіна, заступник Генпрокурора Володимир Гузир погрожував слідчому, який проводив обшук. Він порвав його посвідчення.

Гузир, за словами Лещенко відкрив справу через обшуки на заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе. Однак він заперечив цю інформацію.

Читайте також: Скандал у Генпрокуратурі: чиновники попалися на хабарі

У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів і коштовності. Їх підозрюють в отриманні хабара в розмірі 3 млн. 150 тис. грн. Суд обрав їм запобіжний захід із можливістю внесення застави.

Під час обшуків у Корнійця правоохоронці вилучили 400 тис. доларів, а у Шапакіна – багато ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.