Парламентська асамблея ОБСЄ вимагає звільнити Надію Савченко та інших громадян України, які незаконно утримуються у Росії.

Такий проект резолюції підтримали на засіданні у Гельсінкі, передає Укрінформ.

"Парламентська асамблея ОБСЄ рішуче засуджує викрадення українських громадян з території України, включаючи члена парламенту Надію Савченко, кінорежисера Олега Сенцова та інших осіб, їхнє незаконне переміщення через українсько-російський кордон і наступне затримання в Російській Федерації", - йдеться у документі.

Читайте також: Гіларі Клінтон звинуватила Росію у підтримці хакерства

Загальний комітет асамблеї підкреслює, що "такі дії Російської Федерації є незаконними та нелегітимними" та "суперечать зобов'язанням Росії в рамках Мінських домовленостей".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На засіданні заявили, що утримуючи Савченко, Росія продовжує ігнорувати свої юридичні зобов'язання за Генеральною угодою про привілеї Ради Європи.