МІД Россії виступив із заявою, що блокувати користувачів Facebook за використання слова "хохол" не є коректним, і пропонує у відповідь на це заборонити використання слів, які на її думку можуть ображати російську аудиторію сайту.

Заступник директора Департаменту інформації і друку Марія Захарова обурена тим, що адміністрація соцмережі нібито обмежує її свободу слова. Вона звернулася із пропозицією блокувати користувачів сайту, які вживають такі слова, як: "кацап", "ватник", "москаль" та згадування прізвища сенатора США Джона Маккейна, який є противником путінського режиму.

"Які ще російські слова я не маю права вживати? Як бути з класикою, в якій використовуються слова, що викликають нарікання у модераторів соціальних мереж, беручи до уваги нижченаведений пункт?",- поцікавилася Захарова на своїй сторінці Facebook.

Читайте також: У Facebook з'явився програвач музики

Також представниця Міністерства закордонних справ Росії поцікавилася, чи мають модератори Facebook достатній рівень освіти.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше Захарова вже висловлювала незадоволення соціальними мережами. Вона розповідала, що Twitter не дає їй змоги повністю висловити свою думку через обмеження у 140 символів. Саме тому представниця МІДу не заводить акаунт у Twitter.