У Вищому адміністративному суді 8 липня Державна служба геології і надр остаточно виграли резонансну справу з ТОВ "Голден Деррік" щодо припинення права підприємства на користування надрами з покладами нафти, газу природного та газу сланцевих товщ.

Компанія "Голден Деррік" отримала у 2010-2012 роках 19 ділянок надр з покладами нафти та газу. Наразі їх повернули у державну власність.

Генеральна прокуратура у березні минулого року за результатами перевірки скасувала наказ про надання компанії спеціальних дозволів на користування надрами на 16 ділянках, а також анулювала 3 спецдозволи.

"Голден Деррік" не сплатило за геологічну інформацію до державного бюджету, чим завдала значних збитків державі. Також виявили порушення чинного законодавства у сфері надракористування.

Компанія подала до Окружного адміністративного суду міста Києва позов у адміністративній справі до Державної служби геології та надр щодо скасування вищезазначених наказів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Україна та Латвія спільно розслідуватимуть мільярдні оборутки Курченко

Київський апеляційний адміністративний суд 28 січня 2015 року виніс постанову на користь Держгеонадр.

"Голден Деррік" втретє подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду, після чого Постановою Київського апеляційного адміністративного суду рішення було прийнято на користь Держгеонадр і оскарженню не підлягає.

Контроль над "Голден Деррік", за даними "Української правди", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова – Едуард Ставицький, Микола Присяжнюк та колишній нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко через кіпрську "Хартлог Лімітед".