У НАТО закликали готуватися до найгіршого сценарію розвитку подій на Донбасі.

Про це заявив заступник помічника генерального секретаря НАТО з терміновим викликам безпеки Джеймі Ші під час виступу на спільному засіданні комітету з питань закордонних справ та підкомітету з питань безпеки і оборони Європарламенту в Брюсселі, передає ЄС-Плюс.

"Ми рік тому зрозуміли, що повинні бути готові до найгіршого сценарію", - сказав він.

Представник НАТО додав, що задоволений, що Євросоюз підготував новий пакет санкцій проти Росії і тепер є чіткий план подальших дій у разі ескалації конфлікту.

Читайте також: Російські війська раптово заглибилися на територію Грузії

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Він також сподівається, що наявність такого пакета може бути стримуючим фактором для російської сторони.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 липня цього року заявив про те, що Росія готова застосувати силу проти України, Грузії та Молдови. Він наголосив, що російська сторона поводиться агресивно, продовжує постачати сепаратистам на Донбас сучасну зброю, засоби протиповітряної оборони, направляє туди військових, а це є актом агресії.

НАТО, за його словами, має оборонний характер, який є пропорційним і відповідає міжнародним договорам.