Генеральній прокуратурі вдалося розшифрувати дані, які екс-посадовці Служби безпеки передавали в ФСБ Росії під час подій на Майдані.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час брифінгу.

Дані, за його словами, передавались посадовцями СБУ в російську ФСБ під керівництвом Олександра Якименка.

"Уперше нам вдалося спільно з Київським інститутом судових експертиз та Інститутом спецтехніки і судових експертиз СБУ провести унікальні експертизи - розшифрувати дані, які за увесь період Революції гідності пересилалися з центрального апарату СБУ у ФСБ РФ", - наголосив Матіос.

Він зазначив, що в ФСБ передавалась "службова інформація, яка містила відповідні грифи "для службового користування", "таємно", "цілком таємно", так і інформація - нарізка кадрів моделювання ситуації, що свідчило про нібито радикальні шовіністичні, антисемітські рухи".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

.За його словами, моделювалися заготовки картинок і переправлялися у відповідний центр ФСБ, де створювали негативні інформаційні сюжети і поширювалися їх через Інтернет та рейтингові інформагентства.

Читайте також: Віце-президенту ФФУ Межейко дали 5 років за розгін Майдану в Запоріжжі

"Це називається спеціальна операція у формі інформаційної війни", - резюмував Матіос.

Військовий прокурор зазначив, що все це відбувалося з початку грудня 2013 і виконувалося "під невсипущим керівництвом і в присутності офіцерів ФСБ" – двох генералів, яким ГПУ вже висунула підозри.

Розшифровані дані будуть основою для доказової бази в кримінальних провадженнях щодо колишніх керівниках СБУ.