У вівторок Одесу відвідала делегація НАТО в рамках розробки проекту з відновлення боєздатності українського флоту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Делегація НАТО і представники Військово-морських сил України на чолі з першим заступником начальника штабу Командування ВМС контр-адміралом Дмитром Тараном провели ряд переговорів і брифінгів. Мета зустрічі - ознайомитися з концепцією оперативних можливостей. Також буде розроблена структура системи управління, проведення операцій з висвітлення надводної обстановки та контролю морського судноплавства. Мова також ішла про стандарти і вимоги НАТО в сфері зв'язку та підготовки військ.

Крім того, делегація НАТО відвідала флагманський корабель українського флоту - фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Читайте також: У НАТО закликають готуватися до найгіршого сценарію на Донбасі

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сьогодні заходи тривають в Миколаєві. Члени Північноатлантичного альянсу оглянули навчально-матеріальну базу навчального центру ВМС та обговорили перспективи її подальшого розвитку. Делегація відвідали морську авіаційну бригаду.

Стратегію відновлення потенціалу військового флоту та флотської авіації у співпраці з НАТО визначать після завершення візиту делегації. Алгоритм цих дій будуть погоджувати в Генштабі та Міноборони.