Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель закликають терміново вирішити питання щодо демілітаризації і розмінування Широкиного.

Про це керівники країн заявили під час телефонної розмови з президентами України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним, зазначається у повідомленні Єлисейського палацу.

Крім цього, вони наголосили, що українська влада зробила важливі кроки щодо виконання Мінських домовленостей. Зокрема, парламент схвалив зміни до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей.

Порошенко, зі свого боку, зазначив, що занепокоєний продовженням ескалації конфлікту на Донбасі. Український очільник під час розмови із закордонними колегами закликав до повного виконання Мінських домовленостей.

Читайте також: Україна зустрінеться з Росією в суді з прав людини

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також він додав, що необхідно негайно звільнити всіх полонених, яких незаконно утримують в Росії. Зокрема, Олега Сенцова та Надію Савченко.

Нагадаємо, вчора відбудуться термінові переговори у нормандському форматі щодо ситуації на Донбасі у форматі телефонної конференції. Востаннє лідери "Нормандської четвірки" проводили переговори у телефонному режимі 30 квітня цього року.