Депардьє внесли до "чорного списку" артистів за його проросійську позицію. Як зазначило Міністерство культури України, актор представляє загрозу національній безпеці.

Пише ТСН із посиланням на французьке видання ouest-france

Французький актор змінив громадянство та став "новим росіянином". Також з повідомлення відомо, що Депардье нещодавно одержав пропозицію від проросійських терористів відвідати та відпочити на Донбасі.

Раніше "чорний список" поповнили Емір Кустуріца, американські режисери Стівен Сігал і Олівер Стоун, та багато інших здебільшого російських діячів.

Також читайте: Генпрокуратура завершила слідство у справі про "диктаторські закони"

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Жерар Депардьє вирішив поміняти місце мешкання після податкової реформи французького президента Франсуа Олланда, яка передбачала для таких, як він, суттєве збільшення податків. У січні 2013 року актор отримав російський паспорт з рук Володимира Путіна.

Всього Міністерство культури України підготувало і передало правоохоронцям список із 117 російських артистів, які становлять загрозу національній безпеці.

За повідомленням прес-служби Мінкульту, його було сформовано на виконання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".