Президент України Петро Порошенко два рази спілкувався по телефону з главою Кремля Володимиром Путіним з початку 2017 року. Головною темою їхніх переговорів було загострення ситуації на фронті в районі Авдіївки, а також звільнення українців з російського полону.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському". Він розповів, що Порошенко змушений був вийти на зв'язок з Путіни, оскільки військова криза в Авдіївці досягла апогею.

Необхідно було, за словами Єлісєєва, припинити обстріли і відновити інфраструктури в районі. Він додав, що переговори скоординували з представниками нормандського формату - Францією і Німеччиною.

"Щодо політв'язнів, то президент називав конкретні всім відомі прізвища, для того, щоб ще раз привернути увагу до важливості цього питання, що це питання знаходиться на контролі у президента, і ми цих людей ніколи не забудемо", - наголосив заступник глави АП.

Єлісєєв заявив, що переговори з цього питання тривають. Українська сторона, за його словами, поки не буде розкривати деталі переговорів.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українські дипломати роблять все можливе для організації зустрічі президентів США і України. Необхідно, щоб Дональд Трамп провів переговори з Петром Порошенком, до спілкування з Володимиром Путіним.