Сьогодні активісти польської громади Львівської області перекрили міжнародну трасу Львів-Варшава. Вони виступають проти порушення прав поляків в Україні, осквернення польських пам'ятників.

Протестуючі повністю заблокували смуги руху, на трасі утворився великий затор. В руках у активістів плакати з написами польською мовою:

"Це наша земля", "Не чіпайте наші пам'ятники", "Волинь в серцях".

Учасники акції почали палити шини і фаєри. Представники меншості засудили сьогоднішній розстріл польського консульства в Луцьку з гранатомета.

На місце протесту оперативно прибули співробітники СБУ і МВС. Між учасниками акції і силовиками відбулися зіткнення.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Ми хочемо, щоб в Польщі звернули увагу на те, як нас тут принижують, як порушуються наші права. Наші урядові установи розстрілюються, скоро і нас теж перестріляють", - заявив лідер акції Тарас Кметь.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерти висунули основні версії щодо інциденту біля польського консульства у Луцьку.