Російські спецслужби причетні до підриву машини зі спостерігачами ОБСЄ на Донбасі й обстрілу генконсульства Польщі у Луцьку, і розслідувати ці інциденти повинна комісія незалежних експертів із країн-учасниць Нормандського формату.

Відповідну думку висловив військовий експерт, екс-командувач Сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак, повідомив "Укрінформ".

"Провокацією російських спецслужб був обстріл генконсульства в Луцьку, а також і інцидент, що завершився смертю американського спостерігача ОБСЄ. Потрібно брати до уваги, що провокацій зараз стане ще більше, вони будуть посилюватися, оскільки Путін захоче вирішити проблеми двох сепаратистських регіонів", - припустив Скшипчак.

За його словами, "ДНР" і "ЛНР" є для президента РФ "нав'язливим чиряком", і він мріє від них позбутися. Зараз захист і підтримка цих псевдоутворень зовсім не в інтересах господаря Кремля, оскільки той не хоче ставати ініціатором повномасштабної війни.

Експерт припускає, що російські спецслужби збільшать кількість провокацій, щоб створити картинку для пропагандистів і виставити Київ у поганому світлі перед Заходом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Служба безпеки України виявила неподалік від селища Широка Балка (Донецька область) міни МОН-50 и МЛ-8, вироблені тільки в Російській Федерації.