У Полтаві розкрили діяльність так званої громадської релігійної організації, співробітники якої силою утримували сорок людей під виглядом реабілітації осіб, схильних до наркотичної, алкогольної та ігрової залежності.

Як повідомив у Facebook речник обласної ГУ Нацполіції Полтавщини Юрій Сулаєв, згадана організація має філії в різних регіонах. У Полтаві обласним підрозділом керував 39-річний місцевий житель. Коли у "гості" до ГО нагрянули поліція та прокуратура, виявилося, що дозвільні документи на здійснення благодійної діяльності у співробітників організації відсутні.

За інформацією очільника обласного ГУ Нацполіції Олега Беха, забрати на "реабілітацію" залежних просили їх родичі.

"Після отримання коштів від замовників працівники цього релігійного закладу прибували до місця перебування потерпілих. Представлялись працівниками поліції. Потім, під приводом з’ясування певних обставин, доставляли людей до вказаного закладу і примусово їх там утримували. У разі вчинення опору потерпілими їх доставляли до закладу силою. Доставлені особи утримувалися без їх добровільної згоди в неналежних умовах та отримували неналежний раціон харчування", – розповів головний поліцейський Полтавщини.

Потерпілі, які перебували у такому собі полоні, кажуть, що над ними там знущалися та били їх. Їм забороняли виходити за межі закладу, підтримувати будь-яке спілкування з зовнішнім світом, навіть не дозволяли користуватися телефонами. Якщо хтось порушував хоча б одну заборону, відразу отримував покарання.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Після проведеного сьогодні, 26 квітня, санкціонованого обшуку за місцем розташування філії правоохоронці і виявили 40 людей, які утримувалися незаконно.

За фактами незаконного позбавлення волі та викрадення людей з подальшим їх утриманням та забороною залишати приміщення всупереч їх волі відкрите кримінальне провадження. Підозрюваним загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на Київщині кинули за грати чотирьох "чорних трансплантологів", призначивши за них заклад у 72 мільйони гривень.