Колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов розповів про поїздку до Вашингтону, де на форумі Atlantic Council обговорювали продаж дочки російського Сбербанку.

Про це повідомляє Politeka.

На думку політика, продаж фінустанови виглядає дивно, адже наприкінці минулого року її хотіли викупити західні інвестори, але на заваді стали жорсткі вимоги Нацбанку щодо походження коштів.

"У березні події почали стрімко розвиватися. Спочатку почалися протести в Києві, спрямовані "чомусь" конкретно на Сбербанк, хоча чим, наприклад, ВТБ гірший? Потім з'явилася угода, в якій банк був оцінений всього у 130 млн доларів, що нижче капіталу. Причому більша частина цієї суми сплачена не грошима", - повідомив Пономарьов.

Він звернув увагу, що російських покупців Сбербанку схвалили як у Москві, так і у Києві: "Можна ж заробити тут і зараз, а державні інтереси - як-небудь потім".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Господарський суд Києва заборонив Сбербанку використовувати свою назву.