Київська прокуратура викрила нелегальний конвертцентр, який через "Сбербанк Росії" відмив понад 90 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

"Київською місцевою прокуратурою №2 спільно із співробітниками оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві, в ході проведення заходів у межах кримінального провадження України розпочатого за фактом пособництва в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, ліквідовано діяльність "конвертаційного центру", який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку", - пояснили прокурори.

У своїх махінаціях незаконна фінустанова використовувала розрахункові рахунки в ПАТ "Сбербанк".

Загалом "конвертаціний центр" пропустив понад 90 мільйонів гривень. Зі підрахунками фахівців, ймовірні витрати бюджету складають понад 15 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Під час обшуків у приміщенні центру, оперативники знайшли та вилучили 11 печаток та штампів фіктивних підприємств, чекові книжки та іншу документацію. Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Києві копи затримали "втікаючий обмінник".