Президент України Петро Порошенко запропонував Державному секретарю США Рексу Тиллерсону в ході телефонної розмови розглянути питання про розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким американського представника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, загиблого в результаті сьогоднішнього вибуху патруля на окупованій території, а також засудив усі форми постійного перешкоджання бойовиками роботі СММ ОБСЄ", – написали у відомстві.

Вони також обговорили розмову глав країн "нормандської четвірки", що відбулась 18 квітня. Порошенко подякував Штатам за підтримку України, обговоривши з Тіллерсоном ескалацію конфлікту на Донбасі. В черговий раз вони прийшли до висновку, що Росія повинна дотримуватися Мінських домовленостей. У зв'язку з чим президент наполіг на збереженні санкцій.

Також сторони поговорили про зміцнення стратегічного партнерства між країнами і графих двосторонніх контактів.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 23 квітня підірвався на міні автомобіль ОБСЄ, в результаті чого загинув представник місії. Порошенко поспівчував його родичам, зазначивши, що винні в цьому злочині повинні бути покарані.