Президента України Петра Порошенка викликають на допит у справі про звільнення екс-генпрокурора Віктора Шокіна. Глава держави отримав повістку від Вищого адміністративного суду.

Про це повідомляє "Громадське". Відповідачами у справі Шокіна окрім Порошенко є також Верховна Рада.

«Вищий адміністративний суд викликав колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна та президента Петра Порошенка, Верховну Раду України для участі в судовому засідання по розгляду справи №800/98/17 за позовом Шокіна Віктора Михайловича до Президента України Порошенка Петра Олексійовича про визнання незаконним та скасування рішення, поновлення на адміністративній посаді», — зазначається у судовій повістці.

Засідання заплановане на 20 квітня 2017 року. Воно має розпочатися о 15 годині. Зазначається, що в суд може з'явитися представник відповідача, а не сам президент.

Віктора Шокіна Верховна Рада відправила у відставку 29 березня 2016 року. Це рішення підтримали 289 народних депутатів.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президента-втікача Віктора Януковича викликають в суд 4 травня.