Петро Порошенко порівняв анннексію Кримського півострова з тим, як Гітлер свого часу захоплював чужі території.

Про це Президент України заявив під час акції "Перша хвилина світу", яка проходила вчора, 8 травня, в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

"Євробачення - справжній фест світу, який об'єднує післявоєнну Європу - вже вдруге проходить в Києві. Двеннадцать років тому воно стало можливим завдяки Руслані, а тепер нам його подарувала Джамала", - сказав Президент і додав, що переможниці "Євробачення 2016" вдалося привернути увагу всієї Європи до трагічної долі кримськотатарського народу, до історії українського півострова, який потрапив у руки Володимира Путіна, що більше нагадує правителя нацистської Німеччини, аніж сучасного президента.

"Вона привернула увагу всього континенту до долі кримських татар, до історії своєї малої Батьківщини, - українського Криму ... Криму, включеного путінською Росією подібно до того, як майже вісімдесят років тому захоплювала чужі території гітлерівська Німеччина", - резюмував Порошенко.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як Президент подякував Джамалі за перемогу в міжнародному музичному конкурсі.