Кількість росіян, які підтримують анексію Кримського півострова, починає повільно, але вірно зменшуватися.

Соціологічне опитування показало, що ще два роки тому 70% населення були впевнені, що відділення Криму принесло більше користі, ніж шкоди. Тепер же ця цифра зменшилася до 64%.

На думку росіян, гроші на інтеграцію півострова беруть "за рахунок скорочення витрат на освіту, охорону здоров'я, науку, індексацію зарплат і пенсій". У той же час третина респондентів вважає, що держава виділяє на дані цілі "доходи від продажу нафти і газу", не скорочуючи витрат на соцсферу, науку тощо (32%). Кожен десятий (11%) вважає, що гроші з'явилися з "приватних інвестицій російського бізнесу". Про це йдеться в повідомленні російських соціологів.

Що стосується долі нинішніх "ДНР" і "ЛНР", тут число впевнених у майбутній незалежності цих територій невблаганно зростає: у 2014 році частка "впевнених" становила 12%, тепер же 37%.

Також помітно знизилася кількість бажаючих, аби окуповані території стали частиною Російської Федерації: якщо три роки тому таких налічувалося 48%, то тепер лише 21%.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що соцопитування показало, як мешканці України ставляться до росіян.