Усіх українських співробітників ЗМІ, які офіційно працюють у Білорусі, посольство України закликало зв'язатися з відомством. Про це повідомила перший секретар посольства України в Білорусі Марія Гуцало.

"Ми коли одержали повідомлення про її затримання (Христини Бердинських, - ред.), наш консул виїхав у райвідділок міліції. На той час, коли вони туди прибули, то вже журналістку відпустили. Ось вона повідомила, що якусь кількість людей там залишили, а її відпустили і посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим зараз встановив з нею контакт і ми тримаємо це під контролем. Хочу сказати і передати всім українським журналістам, які офіційно акредитовані в Білорусі і зараз перебувають на білоруській території, - будь ласка, встановлюйте контакт із посольством. Є офіційні телефони посольства, є також мій телефон. Мій телефон +375 25 524 72 91. Будь ласка, повідомляйте нам напрями, щоб ми знали про ситуацію і оперативно вживали заходів", - цитує слова Гуцало телеканал "112 Україна".

Представник українського посольства також зазначила, що причини затримання журналістки наразі не відомі. За її словами, конкретних причин для цього у білоруських правоохоронців не було

"Я так розумію, з метою отримання документів та підтвердження акредитації, тому що її досить швидко відпустили. Конкретних причин для її затримання у білоруських правоохоронців не було, звичайно. Христина повідомила, що їх було 13 чоловік, їх посадили у бус і повели у Московське РОВД, про причини затримання не повідомили. Можливо, через деякий час ми з’ясуємо", - зазначила Марія Гуцало.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, ввечері 24 березня білоруські спецслужби затримали українську журналістку Христину Бердинских та ще понад десять осіб. Через деякий час її відпустили, але вона повідомила, що у відділі поліції залишилися інші затримані українські репортери.