Російський співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон заявив, що кримські пам'ятки історії та архітектури, а також заповідні території в цілях їх збереження можна віддати в приватні руки.

Про це він заявив у Севастополі, - інформують "Новини Криму".

"У вас в Севастополі стоять пам'ятники. Ви поцікавтеся, на чиєму вони забезпеченні? Вони муніципальні або федеральні? Якщо федерального значення - це гинучі пам'ятники, тому що уряд може забезпечити максимум 10% утримання пам'яток історії та архітектури", - сказав Кобзон.

Читайте також: Російська поліція пропонує кримчанам добровільно здати відбитки пальців

Як повідомляє видання, Кобзон звернувся до чиновників різних рівнів зі словами: "Не скупіться, віддайте в регіони, муніципалітетам, у приватні руки. Хто захоче заповідну зону? Будь-ласка, бери і охороняй її, відповідай за неї".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Таку пропозицію Кобзон пояснив браком бюджетних коштів на розвиток культури. За його інформацією, на культуру Росії виділяється 0,73% з держбюджету.