Організатора "голодних бунтів" в Києві вчора під дулом пістолета змусили підписати повістку на мобілізацію. А наостанок передали "привіт з Рошену".

Киянин 31-річний Юрій Клейнос каже, сталося це, коли виходив з метро "Оболонь".

"До мене підійшов черговий міліціонер. Попросив пройти в кімнату міліції. Мовляв, має перевірити мої документи, бо нагадую когось з орієнтування. Поки він переписував мої дані, зайшли двоє чоловіків. Вони помахали якимись посвідченнями, схожими на пенсійні. Потім один з них витягнув пістолет і наставив на мене. Сказав, якщо не підпишу повістку, застрелить згідно якогось указу за опір представникові військової влади. Наостанок чоловіки передали привіт з "Рошену".

Читайте також: Киян кличуть безкоштовно поїсти в супермаркетах

Юрій каже, що від військомату не переховувався, живе вдома. Через бронхіальну астму був комісований багато років тому.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Агресію з боку силовиків пов'язує з акціями, які організовував. Двічі закликав киян безкоштовно їсти в супермаркетах. Так намагався привернути увагу влади до проблеми накручування цін в магазинах.

"Якщо людина вкраде палку ковбаси чи шматок хлібу, то це злочин. Але поки товар в магазині, це його власність. Першу акцію по надкусуванню їжі ми провели в супермаркеті "Фора". А через те, що ніякої реакції не послідувало, пішли до магазину президента. Але на таку реакцію з боку влади я точно не очікував!", - обурюється киянин.

Додає, що сьогодні піде скаржитися до прокуратури на погрози з боку силовиків.