У місті Харківі зареєстрували три випадки лихоманки Денге у чоловіків, які повернулись з відпочинку у Таїланді. За словами потерпілих, там їх масово кусали комарі.

Про це розповіли у прес-службі Державної санепідемслужби України.

"Усі потерпілі звернулись до лікаря після повернення із мандрівки до Таїланду, де відпочивали у готелі "Бамбувілетгі" у місті Пхукет. Фахівці з'ясували, що серед гостей готелю ще у країні відпочинку реєструвались випадки підвищення температури тіла та висипів на шкірі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Оболонському озері знайшли лептоспіроз

Згідно інформації, один із хворих відчув підвищену температуру вже на відпочинку, де йому провели діагностику методом імуноферментного аналізу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Результат першого аналізу виявився негативним, пізніше провели другий аналіз, який підтвердив діагноз.

До Харкова мандрівники прибули приватним автобусом із Москви, до російської столиці прилетіли літаком рейсом 3766 Пхукет-Москва.

"В усіх потерпілих захворювання протікає легко, один із чоловіків вже виписаний, двоє інших отримують необхідне лікування у стаціонарі", - додали у відомстві.

Нагадаємо, комар Aedes aegypti - переносник збудника захворювання - на території Харківської області відсутній.

Специфічних заходів профілактики даного захворювання не існує. Для запобігання укусів комарів застосовують репеленти та засоби механічного захисту - сітки на вікнах, одяг, який повністю закриває тіло.