Вартість оренди столичних квартир у вересні суттєво не підвищиться, всередньому однокімнатні й двокімнатні помешкання й надалі здаватимуть за 4-6 тис. грн у місяць, вважають аналітики консалтингової компанії "СВ-девелопмент".

"Справа в тому, що основне підвищення вартості вже минуло. На 50 відсотків квартир у Києві ціни виросли минулого року, на 30 відсотків – у січні-лютому цьогоріч. А на решту квартир власники підвищують ціни поступово", - говорить "Знай" Сергій Костецький, аналітик компанії "СВ-девелопмент".

Читайте також Кияни перестали орендувати дачі

Фактор сезонності цього року не спрацює, за його словами, через фінансову труднощі квартиронаймачів.

"По-перше, люди не можуть платити за житло більше ніж заробляють. По-друге, зараз пропозицій оренди квартир значно більше від потреби. Наприклад, у липні було укладено 800 угод про оренду житла, а на ринку орендних квартир було 33 тисячі. Якщо раніше ті, хто збираються винайняти помешкання, дивилися 2-3 квартири, то зараз – більше 10. Обирати є з чого. Для власників житла – це величезна проблема. Люди не можуть здати по 2-3 місяці квартири. Вони готові йти на всі поступки крім зменшення вартості оренди. Деякі власники три кімнаток починають здавати не квартиру вцілому, а окремо кімнати", - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зараз оренда однокімнатної квартири у Києві із сучасним косметичним ремонтом і сучасною меблюю у спальному районі за 14-18 км від центру й 10-25 хвилин ходьби від метро коштує 5-5,7 тис. грн. Це на 800-1000 грн дорожче ніж у серпні минулого року.

"На жаль, нижче ціни вже не опускатимуться. Адже у 60 відсотках випадків квартиранти сплачують лише за воду, електрику й газ. За обслуговування прибудинкової території, домофон та інше платить власник. З цього року ці послуги виросли удвічі, тому господарі квартир не підуть на зниження цін", - каже Сергій Костецький.

Читайте також Попит на квартири в новобудовах рекордно зменшився

Нагадаємо, минулого року в липні-серпні у Київ стали масово приїжджати переселенці із Донбасу. На ринку оренди нерухомості утворився в наслідок цього великий попит і вартість оренди квартир зросла на 1200-1600 грн всередньому.