У столиці, в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, 14 листопада відкриється виставка, присвячена скриням в українському побуті.

Про це пише сайт народних умільців "Рукотвори".

"У житті і побуті української родини скриня відігравала надважливу роль: вона займала почесне місце в інтер'єрі житла, була його окрасою, показником добробуту сім'ї, незмінним атрибутом весільного обряду", - розповіли організатори.

Читайте також: Аніме по-одеськи: косплеї на японських покоївок та воїнів (фото)

Згідно інформації, скриню передавали у спадок від покоління до покоління, "зберігаючи пам'ять роду, традиції, родинне тепло".

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Експозиція включатиме матеріали власної колекції. Відвідувачі побачать 20 скринь ХХІ – початку ХХ століть із центральних, північних, південних та західних областей України. Усі оздоблені поліхромним розписом і різьбленим орнаментом.

Також, на виставці представлять предмети інтер'єру та побутові речі: килими, мисник, божниці, рушники, інтер'єрні тканини, ікони, керамічний і дерев'яний посуд, одяг, прикраси. Все те, що могло зберігатись у скринях.

Дати: 14 листопада 2015 - 1 лютого 2016

Локація: Національний музей українського народного декоративного мистецтва, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 29 (територія Києво-Печерської лаври)