Сьогодні о шостій ранку на станції метро "Майдан незалежності" у переході демонтували декілька кіосків. Обурені власники та продавці викликали міліцію. Кажуть, що у них пропали товари та техніка.

Про початок демонтажу заявили під час круглого столу комунального підприємства "Київський метрополітен" вчора. Демонтувати планували ті МАФи, які не мають договорів оренди, порушують правила пожежної безпеки і розташовані на території підприємства, - пише "УНІАН"

"Серед ночі розбудили. Про такі речі мають попереджати за два тижні. При чому, без присутності власника матеріальних цінностей вони взагалі не мали ніякого права демонтувати кіоск", - жаліється власниця крайнього сигаретного кіоску.

Читайте також: На станції метро "Позняки" згоріли мафи

"У мене стояв на зарядці планшет, лежав телефон. Вони - пропали. Хто тепер поверне мої речі?", - скаржиться молодий хлопець, який продає каву.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Продавці, яких нібито обікрали, викликали міліцію.

"Незрозуміло, як можна так? У пристуності матеріально відповідальної особи і по опису, ось як це мало б бути. Наразі ці кіоски - це наші робочі місця і порятунок. Нам немає де працювати. Комунальники прийшли демонтувати, винесли дещо із товару. Це ж "бєзпрєдєл"! Через це і до міліції звернулись", - розповіла "Знай" одна із продавчинь. Її кіоск поки що цілий.

"Хай влада між собою воює, а нас не зачіпає. Або нам зробить безкоштовний проїзд та утримання, як за кордоном. Мінімальна зарплата - менша від вартості комуналки!"

Водночас, згідно інформації "Київського метрополітену" вже розібрали кіоски, що не відповідають вимогам безпеки пасажирів на станції "Поштова площа", а також розпочато роботи з демонтажу на станції "Осокорки".

Фахівці зазначають, що найбільш завантажені кіосками входи-виходи на станціях "Осокорки", "Позняки", "Академмістечко", "Мінська", "Оболонь", "Харківська" і "Житомирська".

Планують демонтаж мінімум 130 торгових точок із розірваними договорами оренди.

"Але за фактом їх більше, тому що не погоджуючи з містом, орендарі ділять свої торгові місця на декілька і здають їх в суборенду. Тобто торгових місць 130, а МАФів у класичному розумінні значно більше", - зазначають у метрополітені.

До робіт з демонтажу залучили також комунальні служби міста.