У столиці та ще в тринадцяти містах України 16 травня відзначатимуть День вуличної музики.

Про це повідомляє Cultprostir.

На вулицях зберуться сотні музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику. Проводитимуть майстер-класи, ярмарки hand-made та вуличної їжі.

Читайте також: На антивоєнному марші в Петербурзі пролунав гімн України

Подію проводять в Україні вдруге. Минулого року свято музики одночасно відбулось у 10-ти різних українських містах, серед яких: Київ, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Переяслав-Хмельницький, Дніпропетровськ, Харків, Чернівці, Тернопіль та маленьке містечко Деражня у Хмельницькій області.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Цього року до свята також долучаться Кривий Ріг, Біла Церква, Луцьк, Запоріжжя, Ужгород та Одеса.

Стати безпосереднім учасником заходу може кожен, хто небайдужий до музичних експериментів, але попередньо треба зареєструватися.

Хто саме братиме участь у заході поки не уточнюється. Минулого року акцію підтримав серед інших лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

У Києві свято триватиме із 9:00 до 23:00 в районі Історичного музею, Пейзажної алеї та Контрактової площі.

День Вуличної Музики – це наймаштабніший музичний волонтерський проект світового масштабу, започаткований легендарним литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом 9 років тому у Вільнюсі.

За час існування проекту до литовського свята музики долучились також Латвія, Ірландія, Великобританія, Грузія, Нідерланди, Бельгія та Норвегія.