У центрі Санкт-Петербурга 1 травня пройшов антивоєнний марш.

З машини, яка супроводжувала демократичну колону, лунав гімн України, гімн Росії на музику Глінки, а також гімн Євросоюзу.

Крім гімну України, на марші була присутня українська символіка - прапори, тризуби. Серед гасел: "Руки геть від України", "Свободу Надії!", а також вимога об'єктивного розслідування вбивства Нємцова, в тому числі вимога викликати на допит Рамзана Кадирова.

По дорозі маршу колону супроводжували провокатори з прапорами так званої Новоросії.

Цього року на Невський проспект вийшли представники партій Яблуко, РПР-Парнас, Партія прогресу, а також християнські демократи, "сепаратисти Інгерманландії" (провінція Шведського королівства, відвоювавши яку, Петро I побудував Петербург), Солідарність, представники ЛГБТ спільноти , жертви валютної іпотеки та інші.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У перший день травня в Санкт-Петербурзі традиційно дозволений марш політичним силам усіх поглядів.