Сьогодні нафта подешевшала до 62,74 долара за барель. Минулого тижня сировину продавали за 64 долари. Аналітики прогнозують, що до кінця липня вартість нафти опуститься до 58 доларів.

"Можливо, не так різко опуститься, а будуть коливання між 58 і 60 доларами. Тенденція до цього йде вже два тижні", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти та газу.

Матеріал за темою Нафту продають за 64 долари

Теперішнє подешевшання нафти він пов'язує зі скороченням імпорту до Китаю на 17%.

"Це потужний споживач "чорного золота". З нього там роблять пластикові деталі, моторні оливи, пальне та іншого роду хімію. Оскільки ця країна зараз переживає перевиробництво, то у квітні-травні їхні найкрупніші концерни зменшили обсяги виробництва автомобілів і побутової техніки", - каже фахівець.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Матеріал за темою Після зняття санкцій з Ірану нафта подешевшає

до 10 доларів за барель

Через кілька місяців китайці поновлять колишні обсяги випуску товарів. Через це збільшать імпорт нафти.

"Проте це не означає, що вартість сировини повернеться до 64-65 доларів за барель. У червні нарощує експорт Іран. Думаю, у серпні він буде на третину більший, ніж у січні цього року. Таким чином на ринку буде більше нафти, ніж він потребує. Тому сировина дешевшатиме", - прогнозує експерт.

Матеріал за темою "За кілька років США доб'є економіку Росії" - експерт

Нагадаємо, у квітні в Тегерані пройшли перемовини між провідними європейськими країнами, США та Іраном. Владі останнього запропонували відмовитися від двох третин потужностей з виробництва ядерної зброї в обмін на зняття обмежень з продажу нафти.