Катер українських прикордонників в Маріуполі підірвався на саморобній вибухівці бойовиків.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр АТО.

"За попередніми висновками експертів, які розслідують інцидент з катером Державної прикордонної служби України, який стався 7 червня поблизу Маріуполя, причиною події став саморобний вибуховий пристрій, який принесло морем з боку окупованих територій", - наголошується в повідомленні.

Саморобний вибуховий пристрій, за висновком фахівців, складався з деревної хрестовини, пінопластових елементів і предмета, схожого на металевий циліндр з маячком.

"Прикордонники, які перебували на борту катера, взяли невідомий предмет за радіобуй і намагалися його підтягнути до судна. У цей момент пристрій спрацював і пролунав вибух, в результаті чого катер пошкодився, а особи, які перебували на його борту, отримали поранення різного ступеня тяжкості", - додають у прес-центрі.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Помер постраждалий від вибуху катера в Маріуполі

Відзначається, що нещодавно схожий пристрій викинуло на берег в районі с.Виноградне. Тоді постраждав рибалка, який його знайшов і намагався розібрати. Обидва вибухові пристрої прідрейфовалі з територій, що знаходяться під контролем бойовиків, зокрема, з боку с. Безіменне.