Сьогодні о 20:00 у с. Колонщина Макарівського району Київської області два професійних пілоти-повітроплавці Сергій Скалько та Юрій Бейдик вперше піднімуть в небо на двох повітряних кулях гігантський український рушник.

Про це "Знай" повідомила представник Нацреєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Такої унікальної події досі ще не було в Україні. Загальна площа рушника, виготовленого з бязі, склала 750 квадратних метрів, довжина – 50 метрів, а ширина – 15 метрів", - розповіла вона.

Розмальовували найбільший рушник студенти Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Читайте також: "Країна мрій" шокує гостей повітряними кулями заввишки 25 метрів

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Якщо дозволять погодні умови, рекорд зможуть побачити навіть кияни.

"Насправді, багато чого залежить від стихії, але цілком може бути, що мешканці столиці також побачать український символ-рекордсмен в небі зі своїх вікон", - розповіла Лана.

Всього на розписування символу України витратили понад 12 відер фарби.

Це досягнення номінують на рекорд України і планують зареєструвати експерти Національного Реєстру рекордів в рамках Міжнародного етнічного фестивалю "Країна мрій".

Нагадаємо, головною фішкою фестивалю цього року в червні стане шоу повітряних куль "Монгольферія" заввишки зо 25 метрів. Це висота 9-поверхового будинку.

"Традиційний парад куль з вогняним шоу ми збагатимо культурологічним проектом "Повітряне мистецтво". Драйву додаватимуть креативні, епатажні пілоти, які завзято управлятимуть стихіями вітру, вогню та повітря", - каже директор Школи пілотів Київського повітроплавного товариства Сергій Скалько.

"Країна мрій" цього року переїде до "Пирогово" з Феофанії. Організатори очікують на 50 тисяч відвідувачів.