Сьогодні в "ДНР" почали виплачувати частину пенсій в доларах. Їх при бажанні можна поміняти на в банку на рублі або гривні.

Про це повідомляє "заступник міністра фінансів" самопроголошеної республіки Оксана Таран, передають РИА Новости.

Наразі пенсії в доларах, за її словами, виплачують поки тільки військовим пенсіонерам.

"Оцінивши ситуацію з грошовою масою, ми прийняли рішення, що можемо робити виплати в доларах", - заявила Таран.

Також вона додала, що пенсії перераховують в доларовий еквівалент.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

До цього пенсії у валюті почали виплачувати пенсіонерам "силових структур ЛНР". Частково в доларах, за словами "міністра фінансів ЛНР" Євгена Мануйлова, зарплату за травень отримали медпрацівники.

Читайте також: Бойовики "ДНР" приймають до своїх загонів дітей– ОБСЄ

"У ЛНР мультивалютна система і частина податкових надходжень йде в доларах, тому вони спрямовані на виплату зарплат і пенсії", - наголосив він.

Казначейство і НБУ припинило працювати на тимчасово окупованій терористами території в липні минулого року. У зв'язку з цим припинилися виплати пенсій, допомоги і зарплат працівникам бюджетних організацій. Після цього в "ДНР" і "ЛНР" заявили, що будуть самі виплачувати пенсії місцевим жителям.