Вчора у Львівському театрі ім Лесі Українки актори розпочали страйк. Вони оголосили недовіру директору театру Олексію Коломійцеву під час вистави Divka.

Про це повідомляє Дивись.info.

Актори звинуватили директора у фінансових махінаціях, звернувшись до глядачів безпосередньо зі сцени. Вони оголосили страйк і відмовилися залишати приміщення театру до розгляду їхніх вимог.

Читайте також: Презентували новий дизайн столичного кінотеатру "Жовтень" (фото)

Страйкарі вважають, що директор театру не виконує своїх прямих обов'язків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Окрім того, він принижує нашу гідність, ображає не тільки наші професійні здібності та здобутки, а повністю нівелює наші людські та моральні цінності, відкрито висловлюючись, що ніхто з працівників йому не потрібен, адже він є "єдиним неповторним генієм", – ішлося у зверненні.

Протестувальники наголошують, що хотять працювати в театрі імені Лесі Українки, але лише під керівництвом такого директора, який буде їх поважати.

"Ми не хочемо і не будемо звільнятися, незважаючи на те, що за останній театральний сезон було "успішно" звільнено більше 20 людей і планується звільнення 90 відсотків колективу, це інформація з перевірених джерел", - заявили актори.

Очолюють страйк артист Іван Довгалюк, помічник режисера Ірина Попівчак, освітлювач Денис Курилов. Число страйкарів – 25 осіб.

Довідка. Олексій Коломійцев очолив театр у березні 2014 року. До Львова працював у Полтавському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Гоголя; Дніпродзержинському музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки; Донецькому національному академічному українського музично-драматичного театрі; Харківському театрі музичної комедіі.

Має низку нагород, зокрема, був лауреатом театрального фестивалю-конкурсу "Січеславна-2009".