Вчора у столиці відкрився 12-й музичний етно-фестиваль "Країна мрій". За два дні на ньому свою програму представить більше 30 гуртів.

Цього року основну програму сконцентрували на трьох основних сценах: World Music Stage, Ethno-Jazz Stage, Disco-Lounge Stage.

Родзинкою заходу називають фестиваль повітряних куль "Монгольферія". Кулі висотою із 9-поверховий будинок з десятиметровим вогненним шлейфом заповнили небо над Пироговим.

"Перед тим, як гігантський рушник, занесений у Книгу рекордів України, мали підняти двома повітряними кулями, близько півтисячі людей раптом вишикувались навколо нього і підняли його всі разом від землі руками. І дорослі, і дітки, усі. Це відбувалось під акомпонемент пісні з виступу гурту ТНМК "Гупало Василь". Акцію зовсім не планували, вона вийшла спонтанно", - розповів "Знай" один із організаторів-координаторів фестивалю Віталій Полум'яний.

Читайте також: Сьогодні над Києвом пролетить велетенський рушник

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За два дні фестивалю свою програму покаже більше 30 груп, серед яких: Воплі Відоплясова, Бумбокс, ONUKA, ТНМК, Мотор'ролла, Жадан і Собаки, Дом Ра, Правиця, Піккардійська Терція, Орест Лютий та багато інших.

Окрім музичної програми, в рамках фестивалю можна подивитись галявину показу мод "етно-fashion" від UFW, літературну сцену, ярмарок майстрів, дитячий майданчик, "місце сили", етнічні кухні, майстер-класи з народних ремесел, де можна взяти участь у виготовленні виробів "handmade".

"Сашко Лірник традиційно радує малят своїми казками. Також є японська сцена, де можна глянути справжні битви із застосуванням японської національної зброї. На літературній сцені слухають читання поезії від Дмитра Лазуткіна, Анни Малігон, Тані-Марії Литвинюк під акомпонемент музичних інструментів у рамках проекту "Рими та Ритми", - додав Полум'яний.

Країна мрій- це найбільший "open air " у Києві і один із наймасштабніших "world music" фестивалів в Україні.

Локацію, на якій проводитимуть подію наступного року, організатори ще не обрали.