Франція запускає програму "French Tech Ticket", яка дає зарубіжним підприємцям шанс отримати робочу візу і грант в цій країні. Проте, підприємці не готові їхати навіть за привабливих умов до соціалістичного уряду. Про це повідомляє TechCrunch.

Держсекретар з цифрових технологій Аксель Лемер заявила про те, що країна залучає починаючих бізнесменів для відкриття їх компаній. Раніше вона хотіла розширити програму і на талановитих розробників, але поки "French Tech Ticket" все-таки обмежились стартапами.

Франція пропонує первісний грант від 14 тисяч доларів до 28 тисяч доларів для кожного члена команди, безкоштовний офісний простір в Парижі, а також послуги англомовного консультанта по адміністративним питанням. При цьому учасники програми отримують робочу візу в країні.

У доборі програми виграють тільки 500 проектів. Щоб претендувати на участь у програмі, команди повинні складатися мінімум з трьох осіб, які зобов'язані надати план розвитку стартапу. У групі повинно бути не більше одного француза і всі учасники повинні володіти англійською і готові переїхати в Париж в 2016 році.

Матеріал по темі: Проект 3D-друку скелетів став найкращим на фестивалі стартапів

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незважаючи на привабливість такої реформи, бувалі підприємці пояснили мінуси ведення бізнесу у Франції на Hacker News.

"Відмінне місце для житла, але погане місце для роботи. Гірше, якщо люди, які дають дозвіл на візи, є комуністами. Централізоване планування (комунізм) є протилежністю стартапів", - пише один чоловік.

Загальноприйнята думка, що склалася під час дискусії, в тому, що Франція є ідеальним місцем для життя, але не для роботи.

"Проживши у Франції протягом чотирьох років я намагався почати компанію і можу сказати без сумніву, це найгірша ідея для тих, хто серйозно думає про запуск бізнесу. Більшість французів покинули країну, тому що вимоги складні до компаній, не кажучи вже про стартапи,- пише ще один бізнесмен.

Нагадаємо, наприкінці минулого року про свою програму віз для молодих підприємців оголосила Голландія. Уряд країни пообіцяв видавати спеціальні візи засновникам стартапів, з країн, що не входять в ЄС.