За останні 2 місяці жителі України продали доларів на 351 мільйон більше, ніж купили.

У червні та травні українці здали в продаж значно більше доларів, ніж купили, розповів директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко у своєму інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Зокрема, Пономаренко зазначив, що в червні українці продали на $174 мільйона більше, ніж купили. У травні обсяги продажу валюти перевищували обсяги покупки на $177 мільйонів.

Читайте також: Долар подешевшав на 30 копійок

Також глава департаменту додав, що в червні через каси банків населення продало $214 мільйонів, а купило тільки $40 мільйонів. Разом з тим у травні аналогічні показники склали 207,3 мільйонів і $30 мільйонів відповідно.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому Пономаренко підкреслив, що останнім часом на міжбанку помітно вкоренилася тенденція на перевищення пропозиції валюти над попитом. В результаті чого в червні НБУ вдалося викупити на ринку $240 мільйонів. Банкіри очікують, що 1 липня цю цифру вдасться збільшити до рекордних $100 мільйонів.