Сьогодні на Софійській площі Києва відбудеться урочиста церемонія складання присяги особовим складом патрульної поліції столиці. На заходах будуть присутні президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також посли країн-партнерів.

Церемонія розпочнеться об 11 годині. Одразу після складання присяги нові поліцейські вийдуть на патрулювання столичних вулиць. Всього нестимуть варту близько 2 тисяч патрульних.

"Мільйони українців сподіваються на вас. І кожен із вас прийме присягу на вірність українському народу. Ви – нове українське обличчя. Ви – нова українська поліція", - наголосив прем'єр на врученні сертифікатів про закінчення навчання першим випускникам академії.

Читайте також: Рада ухвалила закон про поліцію

Також мер Києва Віталій Кличко пообіцяв поліцейським всебічну підтримку міської влади та всю необхідну допомогу. Столичний очільник дуже радий, що нова патрульна вперше почне свою роботу саме в Києві.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Проте поки немає інформації про те, чи будуть у старих і нових патрульних спільні виїзди. Також невідомо, як буде налагоджено співпрацю між ними.

"Ми взагалі не уявляємо, як будемо взаємодіяти і чи зміниться щось у нашій роботі. Так, нова поліція виходить на патрулювання вже в суботу, але у нас немає ніяких ввідних", - зазначає джерело "КП" в міліції.

Немає узгодженості щодо радіохвиль на які будуть налаштовані рації нових поліцейських. Невідомо чи не будуть приїжджати одночасно на виклик міліція та патрульні Згуладзе.

Аналогічна ситуація склалась і в Державтоінспекції. Інспектори зазначають, що поліцейські відокремлені від них і вони не знають, як будувати свою роботу.