Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила збільшити розміри штрафних санкцій до 10-25% від суми ліцензійного збору.

За словами заступника голови Нацради Григорія Шверка, Кабінет міністрів погодив розміри штрафів, які регулятор прийняв раніше. Однак, на думку уряду, суми штрафних санкцій повинні бути збільшені, повідомляє ТСН.

Нацрада винесла на громадське обговорення новий проект штрафів для ТРК та телевізійних провайдерів. У проекті зазначено, що штрафи підвищуються з 5-15% до 10-25% ліцензійного збору.

Читайте також: Замість російських серіалів українцям покажуть корейські

При цьому штраф у розмірі 25% від максимальної суми ліцензійного збору пропонують застосовувати для телеорганізацій, в ефірах яких фіксують заклики до повалення існуючого ладу, розпалювання ксенофобії, за розголошення державної таємниці тощо.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України". Відповідний закон забороняє публічну демонстрацію російських серіалів, що пропагують силові органи РФ.