Українські аграрії налагодили плідну співпрацю з колегами з США, які щорічно збільшують інвестування в агропромисловий сектор. Цього разу американські компанії допоможуть Україні зібрати урожай, здійснивши поставку сільськогосподарської техніки на $ 1 млрд.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час фокус-сесії "Агробізнес та інфраструктура".

"Ми хочемо суттєво збільшити обсяги щорічного виробництва зерна, товарів з доданою вартістю експорту. Я вдячний американським партнерам за підтримку, якої Україна зараз дуже потребує", - заявив міністр.

Читайте також: В Україні рекордний врожай зернових - 64 млн тонн

Павленко також додав, що одним з перспективних проектів для іноземних інвесторів є модернізація систем зрошення в південних областях України.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми повинні перетворити нашу інфраструктуру в систему, яка відповідатиме інтересам країни на найближчу чверть століття. Крім того, нам потрібні кошти і експертна допомога. Ми очікуємо, що інвестори, залучені до цієї величної справи, отримають віддачу зі свого капіталу", - сказав Павленко.