Сьогодні світові ціни на золото впали до п'ятирічного мінімуму. Тепер троїцька унція коштує 1,114 тисяч доларів.

"Золото подорожчало через те, що китайці стали останні два місяці продавати на 20-25 відсотків більше золота, ніж раніше. Це зумовлене тим, що в Китаї вже два місяці вартість коштовного металу знижується. Ті люди, які займаються торгами золота там, хочуть якомога швидше його продати сьогодні, аби отримати за злиток більше грошей ніж завтра чи через тиждень", - говорить "Знай" Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS.

Читайте також Браковані 50 копійок продають за 1200 гривень

Після збільшення пропозиції на ринках ціна почала падати.

"Іншою причиною зменшення вартості золота є те, що економіка США в порівнянні із минулими роками почала рости, провідні інвестори стали переводити свої активи із коштовних металів у акції. Особливо зараз популярними за океаном є акції підприємств, пов'язаних із видобутком або продажем нафти. Провідні бізнесмени очікують суттєвого пониження цін на нафту восени й хочуть на цьому заробити", - каже економіст.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з 2001 по 2014 рік вартість золота щороку зростала. Коштовний метал піднявся у ціні у шість разів до 1375 доларів. З 2014 року вартість золота почала поступово падати.