В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вирішено скоротити від 10 до 12 тисяч із 68 тисяч працівників різних контролюючих органів. Про це повідомив міністр Айварас Абромавічус в прямому ефірі Радіо Свобода.

Пише Ліга Бізнес

"Багато корупцій в контролюючих органах - це фітосанітари, це сельхозінспекция ... Це страшні люди, насправді. Зараз об'єднали ці шість, як мінімум, агентств з контролюючими функціями, зробили одного великого монстра. При старій системі штат був 68 тисяч чоловік. Вчора спілкувався з новим керівником. Він сказав, що планує з 68 тисяч залишити 10-12 тисяч", - зазначив міністр.

Також з повідомлення відомо, що в міністерстві планують розробляти інший метод проведення перевірок, адже теперішній має багато недоліків.

Також читайте: Нацбанк визнав неплатоспроможним 56-й банк

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Буде створено портал, де можна знайти інформацію про того, хто, коли, чому і кого перевіряє. До цих пір не зрозуміло, кого перевіряють і чому. А це буде все в публічному просторі", - сказав Абромавічус.

Нагадаємо, Айварас Абромавічус напередодні запропонував скасувати податкові пільги для всіх видів бізнесу і адміністративних одиниць, у тому числі для вільних економічних зон та індустріальних парків.