З приходом тепла можна сміливо діставати зручний костюм і відправитися на пробіжку. Біг дуже корисний для здоров'я, а інтенсивний біг прирівнюється до кардиотренировкам, які призводять тіло в норму.

Напевно для багатьох буде новиною дізнатися про те, що бігати теж потрібно правильно, як і проводити тренування.
Сьогодні ми поговоримо про бігу і як це навантаження виконувати правильно, щоб вона йшла на користь і приносила результати.

Керуй часом
Для початку бігай не більше 20 хвилин і не частіше трьох разів на тиждень. Поступово нарощувати час для пробіжок. Все залежить від вашого самопочуття, якщо ви з легкістю витримуєте 20 хвилин пробіжки, через кілька днів можна додати ще 10 хвилин до основного часу.

Стеж за диханням
Коли ми бігаємо, часто можна помітити, що не вистачає дихання. МИ можемо задихатися, наші легені не повністю набирають повітря, щоб ми могли на всі груди зробити вдих і видих. Чому так відбувається? Необхідно трохи зменшити темп пробіжки. Не треба себе гвалтувати, якщо вам важко виконувати швидкий біг, можна сміливо починати тренування з легкого бігу, який теж дає свої результати. Ще можна чергувати біг з ходьбою, але тільки ніяких прискорень!

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Перевір пульс
Завжди вимірюйте свій пульс, він не повинен перевищувати норму. Для перших пробіжок рекомендується триматися в межах 120-140 ударів у хвилину.

Вважай кроки
Їх частота повинна бути не менше 180 в хвилину – по 90 на кожну ногу. Для цього можна завантажити додаток на свій телефон, який буде рахувати кроки за вас.

Бігай босоніж
На місці і вперед. І пострибати зі скакалкою теж так не забороняється. Це корисно для того, щоб відчути м'язи стоп. Але будьте уважні, на дорозі можуть бути предмети, які можуть пошкодити голі стопи.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що дотримуйтесь енергетичної цінності вживаного продукту відповідно до витрат організму. Якщо доводиться важко працювати фізично, вам необхідно отримувати більше білків, вуглеводів і жирів.